"Seis honrados servidores me enseñaron cuanto sé; sus nombres son cómo, cuándo, dónde, qué, quién y por qué"

Rudyard Kipling (1865-1936) Novelista británico.


domingo, 3 de octubre de 2010

Un 29 de setembre entre brossa, incendis i actes vandàlics

Entre brossa, incendis i actes vandàlics, Barcelona va viure en primera persona el que passarà als annals de la història com el 29-S.

Pel matí, la vaga general convocada contra la reforma laboral del Govern de Zapatero, resultà tenir més ‘’vagos’’ que persones recolzant aquesta vaga. Com a suport, a primera hora, amb serietat i respectant al personal amb esperit emprenedor, els integrants més atrevits del BBVA, es col·locaven davant les portes tancades de la Seu central de Catalunya. '' Hi ha companys que no ens han donat suport, ja que s' està pendent d' una reestructuració en el sector. La por els impedeix lluitar. I si no es lluita ni es venç, ni es perd'' , explicava el delegat de Recursos Humans. Paral·lelament, desenes de piquets Passeig de Gràcia avall, es dirigien a vetar cada establiment obert fins arribar a les portes del  Corte Inglés, les quals van quedar totalment empaperades. ''Aquí la direcció té un mètode molt estricte pels treballadors. Bàsicament els amenacen de que si no van a treballar, els acomiaden'' , deia un d’ells.

A les Rambles es podia gaudir d' un passeig sense aldarulls a exepció d' algun crit com ''¡Vivan los juristas!¡Vivan los piquetes!¡Abajo la reforma!'', que trencava amb aquesta serenitat. D' altra banda, al Mercat de la Boqueria restaven tots els establiments tancats a llevat d' aquells que disposaven d' estoc al magatzem, de manera que l' ambient que s' hi respirava era ben diferent a l' atapeïment habitual.

Al migdia, els incidents florien a Plaça Universitat. Els carrers van començar a patir la Síndrome de Diògenes, mentre que diferents grups antisistema i de caire okupa van aixecar barricades, van trencar semàfors i varen fer pintades i saquejos de tendes (independentment si restaven o no obertes). La crema de contenidors i papereres va esdevenir un ritual, i la tranquil·litat dels bombers de Barcelona va donar un gir de 360 graus. Un cotxe de la Guàrdia Urbana va ser cremat davant del carrer Tallers d' entre els molts que van ser apedregats i van acabar amb les finestres trencades.
  


 



  


      

                                   
                                
                  Brossa als carrers i els bombers en acció

A primera hora de la tarda, els Mossos d’ Esquadra desallotjaven davant de centenars de parells d' ulls els okupes que portaven dos dies fent seva l' antiga seu de Banesto. Agents antidisturbis rodejaven Plaça Catalunya creant el tancament de diferents zones sense deixar pas a ningú que no tingués llicència. D’ altra banda a Ronda Sant Pere i a Passeig de Gràcia (on mitja hora després de la prevista s’ iniciaria la manifestació), grups antisistema protagonitzaven un escenari de terror entre pedres i pilotes de goma.

A les 18.30 començava la manifestació promoguda per CCOO, UGT i  USOC amb una gran afluència de treballadors contraris a la reforma. Tot i així, els provocants dels disturbis gairebé ininterromputs durant tot el dia, també s’ hi van unir. Amb el suport de xiulets, trompetes, lemes, banderes representants dels sindicats i de pancartes que contenien missatges com ‘’Així no!’ o ‘’Treballadors en vaga’’, es va aconseguir donar un gran ressò al dia.

                         
                                                             Manifestants a Passeig de Gràcia

1 comentario:

Patricia dijo...

Felicitats Andrea! Ben fet, hem d'aprofitar les oportunitats que ens dóna internet per anar fent cosetes. Petons!

Publicar un comentario