"Seis honrados servidores me enseñaron cuanto sé; sus nombres son cómo, cuándo, dónde, qué, quién y por qué"

Rudyard Kipling (1865-1936) Novelista británico.


domingo, 17 de octubre de 2010

Record d'un vell alumne. De les aules a la tomba de les mòmies.


Record d’un vell alumne. De les aules a la tomba de les mòmies: Sota la presentació d’aquest títol, el passat 6 d’ octubre va quedar inaugurat el nou curs acadèmic 2010-2011 de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’ acte es va dur a terme a l’Aula Magna i fou presidit per Isabel Pont, Secretària General de la UAB, Josep Maria Català, Degà de la facultat, i un invitat especial, Jacinto Antón, antic estudiant del centre,  Premi Nacional de Periodisme Cultural i redactor del diari el País.
El discurs va ser obert pel Degà, i juntament amb la Secretaria General, varen fer referència als canvis que havia  viscut la facultat en la seva estructura i el  seu pla d’estudis.
Després de la introducció es va cedir la paraula al convidat. ‘’Em sento més agust amb un bolígraf a la mà que donant una conferencia’’, explicava reservat. Jacinto Antón parlà amb un sentiment nostàlgic de tot el que l’havia envoltat durant la seva estància com a estudiant a l’Autònoma: des del professorat, fins al seu carnet (el qual encara conserva). Tot i que el seu aprenentatge va ser més conceptual que pràctic, va confessar que aquell va estar el lloc idoni per cursar els seus estudis, i es va adonar quan va entrar al diari. Així doncs, aquest periodista no dubta en establir un nexe entre UAB i el seu treball.
Amb una experiència de 25 anys com a redactor del diari el País, va proporcionar una sèrie de consells als estudiants allà presents. Féu in capeu en la persistència, en la inquietud i l’ humor. ‘’L’humor és fonamental a la vida i a la feina’’ deia. A més va portar mostres tangibles de mòmia, que van fer un tour per totes les butaques de l’aula mentre explicava l’anècdota. ‘’Vaig caure a una tomba de cadàvers en una expedició arqueològica a Egipte’’explicava davant de les expectants orelles.
Optant per la ramificació de la cultura, ha aconseguit conèixer a grans escriptors, actors i artistes dels qui s’ha anat nodrint al llarg del temps.
Va fer un incís en la credibilitat que estan perdent els periodistes, donant la seva visió personal en quant a la rapidesa amb la que s’ha d’anar per tal que surti una notícia en primera entrada a Internet. ‘’El mitjà escrit tenia un altre ritme’’ matisava. Perseverant, manifestà que lo bo és enemic de lo millor, que sempre s’ha d’apostar per l’ excel·lència amb una càrrega d’ humanitat i, per descomptat, mai caure en l’arrogància.
Amb un toc d’humor, i arribant a la fi del seu discurs, explicà la seva experiència en el cop d’Estat del 23-F.
L’acte es va tancar amb un discurs de la Secretària General.

No hay comentarios:

Publicar un comentario